a a a
Etusivu > Henkilöasiakkaat > Maksaminen > Todistus verojen maksamisesta tai verovelkatodistus

Todistus verojen maksamisesta tai verovelkatodistus

Kuuluu kokonaisuuteen: Maksaminen

Verovelkarekisteri otetaan käyttöön 1.12.2014 alkaen.

Tarkista yrityksen tilanne ensin verovelkarekisteristä. Verovelkarekisteriin pääset Yritys- ja yhteisötietojärjestelmän verkkopalvelun kautta.

Yrityksen tai elinkeinonharjoittajan ei tarvitse tilata erikseen verovelkatodistusta tai todistusta verojen maksamisesta, jos verovelkarekisterissä ei ole merkintää veroveloista tai ilmoituslaiminlyönneistä.

Verovelkarekisteriin kuuluvat yritykset, elinkeinonharjoittajat ja elinkeinotoimintaa harjoittavat kuolinpesät. Sen sijaan henkilöasiakkaiden tietoja ei ole verovelkarekisterissä.

Lue lisää verovelkarekisteristä (vero.fi/verovelkarekisteri).

Asiakkaalla on edelleen aina halutessaan oikeus saada verovelkatodistus tai todistus verojen maksamisesta. Todistuksen sisältö tai hakemismenettely ei ole muuttunut.

Asiakkaalle annetaan tilanteen mukaan joko todistus verojen maksamisesta tai verovelkatodistus.

Todistukset osoittavat tilanteen, joka on voimassa todistuksen antohetkellä. Todistuksessa näkyy myös, onko asiakas arvonlisäverovelvollisten rekisterissä, ennakkoperintärekisterissä tai työnantajarekisterissä. Verohallinto voi antaa todistuksen vain verovelvolliselle tai muulle siihen oikeutetulle.

Todistus verojen maksamisesta

Verohallinto antaa todistuksen verojen maksamisesta, jos asiakas on antanut veroja koskevat ilmoitukset oikeaan aikaan sekä maksanut veronsa ajoissa ja oikean suuruisena.

Verovelkatodistus

Verohallinto antaa verovelkatodistuksen, jos asiakkaalla on

  • erääntyneitä veroja suorittamatta (verojäämiä)
  • arvonlisäveroa, ennakonpidätystä tai työnantajan sosiaaliturvamaksua koskevia ilmoituksia antamatta tai maksuja tilittämättä
  • verotilin alijäämää
  • verovastuuseen perustuvaa verovelkaa
  • verorikokseen perustuvaa vahingonkorvausvelkaa
  • verovelkaa yrityssaneerauksessa tai yksityishenkilön velkajärjestelyssä.
  • Verohallinnon kanssa tehty, voimassa oleva maksujärjestely.

Todistusten tilaaminen

Todistus toimitetaan Verohallinnon tiedossa olevaan asiakkaan osoitteeseen 3−4 työpäivän kuluessa. Tietoturvasyiden vuoksi Verohallinto ei voi lähettää todistusta sähköpostilla.

Asiakas voi sopia Verohallinnon kanssa, että todistus lähetetään hänelle toistuvasti määräajoin, kuitenkin enintään kerran kuukaudessa. Tilaus on voimassa yhden vuoden ajan ensimmäisen tilauksen toimittamisesta.

Todistuksessa on varmennusnumero, jonka avulla todistuksen aitous voidaan varmistaa.

Verkkolomakkeella tilattu verovelkatodistus ei sisällä verojäämien erittelyä (verovelkaluettelo). Tarvittaessa verovelkaluettelon saat soittamalla verovelkatodistusten palvelunumeroon 020 697 032.

Huom. Jos verotili on miinuksella käsittelyssä olevan negatiivisen, palautukseen oikeuttavan arvonlisäveron takia, verovelkatodistuksen voi tilata vain palvelunumerosta 020 697 032 (pvm./mpm.). Verotilin tilanteen voi tarkistaa Verotili-palvelussa (vero.fi/verotili) tai verotilin tiliotteelta.Lataa

Sanasto

Sanastosta löydät keskeisimmät verotuksen termit.

A   B   E   H   I   J   K   L   M   O   P   R   S   T   V   Y

Sivu on viimeksi päivitetty 16.10.2014