a a a
Etusivu > Henkilöasiakkaat > Maksaminen > Todistus verojen maksamisesta tai verovelkatodistus

Todistus verojen maksamisesta tai verovelkatodistus

Kuuluu kokonaisuuteen: Maksaminen

Asiakkaalle annetaan tilanteen mukaan joko todistus verojen maksamisesta tai verovelkatodistus.

Todistukset osoittavat tilanteen, joka on voimassa todistuksen antohetkellä. Todistus voidaan antaa vain verovelvolliselle tai muulle siihen oikeutetulle.

Todistus verojen maksamisesta

Todistus verojen maksamisesta annetaan, jos asiakas on antanut veroja koskevat ilmoitukset oikeaan aikaan sekä maksanut veronsa ajoissa ja oikeamääräisenä. Todistuksella ilmoitetaan myös, onko asiakas arvonlisäverovelvollisten rekisterissä, ennakkoperintärekisterissä tai työnantajarekisterissä.

Verovelkatodistus annetaan, jos asiakkaalla on:

  • arvonlisäveroa, ennakonpidätystä tai työnantajan sosiaaliturvamaksua koskevia ilmoituksia antamatta tai maksuja tilittämättä
  • edellä mainittuja veroja maksuunpantuina
  • erääntyneitä veroja suorittamatta (verojäämiä)
  • verovastuuseen perustuvaa verovelkaa
  • verorikokseen perustuvaa vahingonkorvausvelkaa
  • verovelkaa yrityssaneerauksessa tai yksityishenkilön velkajärjestelyssä.

Todistuksella ilmoitetaan myös, onko asiakas arvonlisäverovelvollisten rekisterissä, ennakkoperintärekisterissä tai työnantajarekisterissä.

Todistukset voi tilata

Todistus toimitetaan Verohallinnon tiedossa olevaan osoitteeseen 3−4 työpäivän kuluessa. Tietoturvasyiden vuoksi Verohallinto ei voi lähettää todistusta sähköpostilla. 

Asiakas voi sopia Verohallinnon kanssa, että todistus lähetetään hänelle toistuvasti määräajoin, kuitenkin enintään kerran kuukaudessa. Tilaus on voimassa yhden vuoden ajan ensimmäisen tilauksen toimittamisesta.

Todistuksessa on varmennusnumero, jonka avulla todistuksen aitous voidaan varmistaa.

Sähköisen palvelun kautta tilattu verovelkatodistus ei sisällä verojäämien erittelyä (verovelkaluettelo). Tarvittaessa verovelkaluettelon saa soittamalla verovelkatodistusten palvelunumeroon 020 697 032 (pvm/mpm).

Huom. Jos verotili on miinuksella käsittelyssä olevan negatiivisen, palautukseen oikeuttavan arvonlisäveron takia, verovelkatodistuksen voi tilata palvelunumerosta 020 697 032 (pvm/mpm). Verotilin tilanteen voi tarkistaa Verotili-palvelussa tai verotilin tiliotteelta.


 Lataa

Sanasto

Sanastosta löydät keskeisimmät verotuksen termit.

A   B   E   H   I   J   K   L   M   O   P   R   S   T   V   Y

Sivu on viimeksi päivitetty 13.1.2014