Etusivu > Henkilöasiakkaat > Kotitalousvähennys > Kotitalousvähennys asunto-osakeyhtiössä

Kotitalousvähennys asunto-osakeyhtiössä

Kuuluu kokonaisuuteen: Kotitalousvähennys

Huoneiston omistajana voit saada kotitalousvähennyksen vain niistä asunnon kunnossapito- ja perusparannustöistä, joiden teettäminen kuuluu lain tai yhtiöjärjestyksen mukaan asunto-osakeyhtiön osakkaalle.

Asunto-osakeyhtiön vastuulla olevasta remontista ei voi saada kotitalousvähennystä

Asunto-osakeyhtiö päättää remontista ja kerää rahat remonttiin vastikkeina. Kyseessä on yhtiön vastuulle kuuluva työ. Vastikkeina maksetusta remontista ei voi saada kotitalousvähennystä.

Jos vastuunjakoa on asunto-osakeyhtiön ja osakkaan välillä muutettu yhtiöjärjestyksellä, mutta yhtiöjärjestystä ei ole rekisteröity kaupparekisteriin, ei osakkaalla ole oikeutta kotitalousvähennykseen vaikka kunnossapitovastuu olisi siirretty osakkaalle.

Asunto-osakeyhtiö ei voi saada kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksen voi saada vain henkilö tai kuolinpesä kuolinvuodelta.

Huoneiston omistaja voi saada kotitalousvähennyksen muusta remontista

Huoneiston omistaja voi saada kotitalousvähennyksen sellaisista kunnossapito- ja perusparannustöistä, joiden tekeminen ei ole yhtiön vastuulla. Tällaisia ovat esimerkiksi huoneiston sisäosien kunnossapito- ja perusparannustyö, kuten mm. seinien maalaus tai tapetointi.

Yhtiön päättämän remontin yhteydessä voi kuitenkin saada kotitalousvähennyksen erikseen tilatuista lisätöistä, joita ei makseta yhtiövastikkeina. Lisätöitä voivat olla esimerkiksi kylpyhuoneen laajennus tai ylimääräinen laatoitustyö, jotka omistaja tilaa ja maksaa asunto-osakeyhtiön teettämän putkiremontin yhteydessä. Kotitalousvähennyksen edellytyksenä on, että töistä sovitaan suoraan työn tekijän kanssa ja lisälasku maksetaan suoraan tekijälle.

Lisätietoa kotitalousvähennyksen perusteista asunto-osakeyhtiössä

Kotitalousvähennys remonttikuluista Kotitalousvähennyksen määrä Ilmoita kotitalousvähennys Verohallintoon Yhteenvetotaulukko kysytyimmistä kotitalousvähennykseen oikeuttavista töistä


Sanasto

Sanastosta löydät keskeisimmät verotuksen termit.

A   B   E   H   I   J   K   L   M   N   O   P   R   S   T   V   Y

Sivu on viimeksi päivitetty 28.12.2016